Foto-expositie Jan Hendriks

tot 4 november 2019

In expertisecentrum Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer vindt een expositie plaats van zo’n 50 foto’s van Jan Hendriks uit Vortum-Mullem.


Deze expositie is tot 4 november 2019 dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

 

Jan Hendriks is werkzaam als Assistent Wonen Zorg in expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer. Buiten werktijd is hij vaak met zijn camera in de natuur te vinden om te fotograferen of te filmen. “Elke wandeling in de natuur, levert meer op, dan dat ik zoek”, aldus Jan. Hij fotografeert al vanaf jonge leeftijd. Jan Hendriks: “Toen nog analoog en met een eigen donkere kamer vol met chemicaliën. Het was altijd weer een verrassing wat voor plaatje je had geschoten. In het huidige digitale tijdperk is dat natuurlijk anders, je kunt direct al wat zien. Maar als je foto’s gaat bekijken op de computer, blijkt toch vaak de foto waarvan je het niet had verwacht, de mooiste is.”

 

De exposite van Jan in Madeleine is zijn eerste echte expositie. “Het mooiste vind ik dat er aandacht is voor iemand die gewoon graag zijn hobby uitvoert. Je hoeft geen bekende kunstenaar te zijn om andere mensen te kunnen laten genieten.”