Wandeltocht Vrienden van Norbertus 2020

11 april 2020

Doe ook mee aan de wandeltocht van Vrienden van Norbertus. De opbrengst komt ten goede aan de rolstoelbus.


De routes
U kunt kiezen uit verschillende afstanden: 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer. De tocht leidt weer door de mooie omgeving van Gennep en de Maasheggen. De 5 kilometertocht is zeer geschikt voor een gezinswandeling. Er zullen onderweg weer een aantal rustplaatsen worden ingericht. Daar zijn diverse consumpties te verkrijgen. De opbrengst hiervan komt ook ten goede van de rolstoelbus.

 

Starttijden
Start en eindbestemming is zorgcentrum Norbertushof, Kleermakersgroes 20 in Gennep. De starttijden zijn als volgt:

  •  40 kilometer vanaf 7.00 uur tot 9.00 uur
  •  25 kilometer vanaf 7.00 uur tot 11.00 uur 
  •  15 en 20 kilometer vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur
  •  5 kilometer (rolstoeltoegankelijk) en 10 kilometer vanaf 9.00 uur tot 14.00 uur.

 

Kosten
De bijdrage is 5 euro, voor kinderenbedragen de kosten 2 euro. De opbrengst van de wandeltocht is bestemd voor de rolstoelbus van Norbertushof.

 

Over de rolstoelbus
Twintig jaar geleden hebben de Vrienden van Norbertus voor de eerste keer een rolstoelbus aangeschaft voor de bewoners van zorgcentrum Norbertushof in Gennep. Deze bus is inmiddels vervangen.   

 

Momenteel maken bewoners van zorgcentra en de bezoekers van dagbestedingscentra in Gennep en omgeving gebruik van de rolstoelbus. Samen met de vrijwilligers in de bus zorgen de chauffeurs van Vrienden van Norbertus ervoor dat zij een leuke ochtend of middag hebben. In overleg met de gasten van die middag wordt het programma bepaald.

 

Er wordt voor deelname wel een kleine bijdrage gevraagd, maar dat is niet genoeg om alle kosten te dekken. Door het organiseren van allerlei acties, o.a. deze wandeltocht, proberen de Vrienden van Norbertus het geld bij elkaar te krijgen om de rolstoelbus “op de weg” te houden.