Nieuws (archief)

5 jaar zorgcentrum Castella, Cuijk

Publicatiedatum: 30 oktober 2020

Op 31 oktober 2020 is het alweer vijf jaar geleden dat de 160 bewoners van zorgcentrum Pantein Maartenshof naar Castella in Cuijk verhuisden. 

Nieuwe werkplek wijkteam Schijndel

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Gezondheidscentrum “de Poolster” in Schijndel is vanaf 1 november 2020 de nieuwe werkplek voor het wijkteam Schijndel van Thuiszorg Pantein. 

Pop-up EXPO in expertisecentrum Madeleine

Publicatiedatum: 19 oktober 2020

Omdat de wereld van ouderen zoveel kleiner is geworden door corona, zijn de bewoners van expertisecentrum Madeleine in Boxmeer binnenshuis verrast met een pop-up EXPO. De expositie bestaat uit vijf grote reproducties van topstukken uit de collectie van het Noordbrabants Museum, die de komende twee weken te bewonderen zijn.

Dag van de Mantelzorg

Publicatiedatum: oktober 2020

Dinsdag 10 november 2020 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Eens per jaar staat Nederland stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en uitvoeren.

Cliëntenraden Pantein zijn op zoek naar versterking

Publicatiedatum: 28 september 2020

Thuiszorg of verpleeghuiszorg; vrijwel ieder mens krijgt er in z’n leven een keer mee te maken. Vind je het interessant om over de kwaliteit van deze zorg mee te denken? Meld je dan aan als lid van de cliëntenraad van Thuiszorg Pantein of een zorgcentrum van Pantein.

Speciale verpleegafdeling voor ouderen met corona-besmetting

Publicatiedatum: 24 maart 2020

Sinds kort beschikt expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer over een speciale afdeling voor ouderen met een vorm van dementie die met het coronavirus zijn besmet. 

Online informatiebijeenkomsten en mantelzorggroepen

Publicatiedatum: augustus 2020

Het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk geeft ook online informatie en advies aan mantelzorgers. Ook organiseert het Centrum Mantelzorg online mantelzorggroepen waar lotgenoten met elkaar in gesprek gaan. Een leuke kans voor mantelzorgers. Ze ontmoeten en spreken online andere mantelzorgers, horen ervaringsverhalen en doen kennis op. 

Smaakcentrum bij zorgcentrum Norbertushof

Publicatiedatum: juli 2020

Smaakcentrum Gennep opent in de loop van dit najaar haar deuren. Op een bijzondere locatie, namelijk in zorgcentrum Pantein Norbertushof in Gennep. 

Primeur BeterDichtbij bij de thuiszorg van Pantein

Publicatiedatum: 3 maart 2020

Pantein is de eerste zorgorganisatie in Nederland die de app BeterDichtbij zowel inzet in het ziekenhuis als in de thuiszorg. BeterDichtbij maakt beveiligd app-en en beeldbellen mogelijk tussen cliënten/patiënten en zorgverleners. 

Dansavontuur Kijk in mijn Ogen! verbindt generaties

Publicatiedatum: 19 februari 2020

Basisschool De Weijerwereld en expertisecentrum Madeleine uit Boxmeer gaan samen aan het werk.