Aanplant proeftuin bij expertisecentrum Madeleine in Boxmeer

Publicatiedatum: maart 2021

Samen met MSD Animal Health gaat IVN Natuureducatie een Proeftuin aanleggen bij expertisecentrum Pantein Madeleine in Boxmeer. Dit is een eetbare tuin waar je van alles kunt proeven én beleven.  

 


Educatief en eetbaar
De Proeftuin is meer dan een plek waar je kunt smullen. De Proeftuin is educatief en nodigt iedereen, en ouderen in het bijzonder, uit om naar buiten te gaan en samen de natuur te beleven. Zo daagt de Proeftuin iedereen uit om samen te leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit te bevorderen en hun kennis weer te delen.

 

Plantdag
Vrijdag 26 maart is het zover: de Proeftuin zal dan worden aangeplant. We gaan de grond bewerken en beplanten. Een klein groepje kinderen van basisschool de Weijerwereld uit Boxmeer helpt (Corona-proof) mee met het aanplanten van de Proeftuin. De cliënten van expertisecentrum Madeleine worden van harte uitgenodigd om Corona-proof mee te kijken bij de aanplant van de Proeftuin.

 

Officiële opening van de aanplant
De aanplant van de Proeftuin zal officieel worden geopend door Marc Melssen, financieel directeur MSD Animal Health en Yoni Rijcken, wijkmanager Pantein in samenwerking met IVN Natuureducatie.

 

Samen oogsten
Het idee is dat de eerste ingrediënten geplukt kunnen worden over een aantal maanden. Zo kunnen cliënten en medewerkers van Madeleine en kinderen van basisscholen samen de heerlijke gerechten met ingrediënten uit de ‘proef’-tuin koken en eten.