Cursus: De zorg de baas

Publicatiedatum: juli 2017

Op woensdagavond 4 oktober 2017 start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Cuijk.


De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in). Deze wordt gegeven door Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk in samenwerking met MEE.

 

De zorg verschilt natuurlijk per situatie, maar de zorg voor een ander komt meestal op de eerste plaats. Als de zorg langdurig en intensief is, merkt u dat de zorg steeds meer van u vraagt. De aandacht en hulpverlening zijn meestal gericht op diegene die zorg nodig heeft, maar in deze cursus staat u centraal. Hoe houdt u de regie over uw eigen leven en kunt u de zorg met voldoening blijven volhouden? Tijdens deze cursus leert u hoe u de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor uzelf.

 

Tijdens de cursus wordt er gewerkt met een informatieve cursusmap en huiswerkopdrachten. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

 

Deze cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en zullen plaatsvinden in het Dienstencentrum, Zwaanstraat 7 in Cuijk.

 

Voor meer informatie en aanmelding voor de cursus, kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk. Telefoon: 0485-846739 of e-mail: info@mantelzorglvc.nl.