Gezocht: maatjes voor bewoners zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Diverse bewoners van de zorgcentra van Pantein in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op zoek naar een maatje. Iemand die regelmatig samen met hem/haar iets onderneemt.


Marieke Nillesen (40) is het maatje van Mia Waltman (82). Marieke nam zo’n twee jaar geleden contact met een zorgcentrum van Pantein op, omdat zij naast het moederschap ook graag iets voor ouderen wilde doen. Zij werd het maatje van Mia Waltman en bezoekt haar sindsdien iedere woensdagochtend. Marieke Nillesen: “Ons eerste contact vond ik spannend, maar ik kreeg al snel een band met Mia en ben inmiddels nauw betrokken bij haar leven. Ik heb ook regelmatig contact met haar familie.” Thea Vemeulen, de dochter van Mia, is erg blij met de ondersteuning van Marieke. “Vanwege m’n werk kan ik mijn moeder niet iedere dag bezoeken. Het is fijn dat Marieke wekelijks iets leuks met haar doet.”

Maatjes Marieke en Mia


Marieke en Mia gaan regelmatig samen op pad. Mia vertelt: “We gaan dan winkelen of naar de bakker in het dorp voor koffie met iets lekkers. Dat vind ik hele fijne uitjes, in m'n eentje doe ik dat niet zo snel.” Marieke ondersteunt Mia ook bij het onderhouden van haar contacten. Mia is actief op Facebook en Marieke helpt haar om berichten naar vrienden te sturen. Mia kijkt echt naar de bezoekjes van Marieke uit: “Ik mis haar als ze er niet is.” Ook voor Marieke betekent het contact met Mia veel. “Het heeft me zelfs geïnspireerd om de opleiding begeleider specifieke groep te gaan volgen.”

 

Aanmelding
Heeft u interesse om een maatje van een bewoner van een zorgcentrum van Pantein te worden? In principe kan iedereen, die zich kan inleven in een ander, maatje worden. Het uitgangspunt is dat beiden plezier aan de activiteiten beleven. De wensen van bewoners variëren; koffie drinken, fietsen op de duofiets, wandelen, spelletjes doen. U kunt aangeven wat u graag doet en hoeveel tijd u hiervoor beschikbaar bent. Zorgcentra Pantein zoekt vervolgens een match met een bewoner die dezelfde behoefte heeft. U kunt op proef samen met een bewoner activiteiten ondernemen en bekijken of het klikt.


Neem voor meer informatie of aanmelding contact met de coördinator informele zorg van het zorgcentrum van uw keuze (zie onderstaand overzicht).

 

Gemeente Boxmeer (1)
Coördinator informele zorg Jeanette Langen: tel. 06-12 65 05 12 / j.langen@pantein.nl

 

  • Madeleine, Velgertstraat 1, 5831 LL Boxmeer 
  • Orangerie, Beugenseweg 21, 5831 LP Boxmeer

 

Gemeente Boxmeer (2)
Coördinator informele zorg Carin van de Lockand: tel. 06-23 52 56 09 / c.vdlockand@pantein.nl

 

  • Symfonie, Weijerstaete 1, 5831 ZZ Boxmeer
  • Huize Loôn, Engelseweg 2, 5825 BT Overloon 

 

Gemeente Cuijk
Coördinator informele zorg Henk Ermers: tel. 06-41 36 67 51 /  h.ermers@pantein.nl

 

  • Castella, Cantheelen 6-200, 5431 MC Cuijk
  • De SchitteRing, Burgemeester van Hultenstraat 6, 5443 AR Haps 

 

Gemeente Gennep
Coördinator informele zorg Karin Cornelissen, tel. 06-37 46 70 65 /  k.cornelissen@pantein.nl 

 

  • Norbertushof, Kleermakersgroes 20, 6591 KH Gennep 

 

Gemeente Mill en Sint Hubert
Coördinator informele zorg Sacha Lukassen: tel. 06-39 11 18 08 / s.lukassen@pantein.nl

 

  • Aldenhorst, Pastoor Maasstraat 7, 5451 PA Mill 

 

Gemeente Sint Anthonis
Coördinator informele zorg Gerry Janszen: tel. 06-22 54 58 19 / g.janszen@pantein.nl 

 

  • De Lookant, Zichtstraat 1, 5446 BG Wanroij
  • Op 't Hoogveld, Paulusstraat 1, 5845 DZ Sint Anthonis