Nieuw beweegcentrum in zorgcentrum Norbertushof, Gennep

Publicatiedatum: april 2021

Op maandag 12 april 2021 neemt zorgcentrum Norbertushof in Gennep haar nieuwe beweegcentrum in gebruik. 


Bewoners en medewerkers van Norbertushof kunnen hier terecht voor diverse beweegactiviteiten. Daarnaast gebruikt een fysiotherapeut van Pantein het beweegcentrum voor de fysiotherapeutische behandeling van zowel bewoners van Norbertushof als zelfstandig wonende ouderen.

 

Fysiotherapeut Barbara Kersjes van Norbertushof vertelt: “We zijn erg blij met dit nieuwe beweegcentrum, het vormt een extra prikkel voor bewoners van Norbertushof om te gaan bewegen. En regelmatig bewegen heeft veel positieve effecten op de gezondheid. Het versterkt lichaam, geest en zelfredzaamheid.” Het beweegcentrum is voorzien van beweegapparatuur, zoals hometrainers, een legpress en een loopbrug. Cliënten die onder behandeling van een fysiotherapeut van Pantein staan, kunnen hier onder begeleiding hun oefeningen doen. Bewoners van Norbertushof kunnen ook zelf of eventueel met hulp van een familielid in het beweegcentrum aan hun conditie en kracht werken. Met behulp van tips en oefenschema’s van de fysiotherapeut of de beweegcoach gebeurt dit op een verantwoorde manier.

 

Samen bewegen
Samen bewegen brengt extra plezier. Onder begeleiding van een beweegcoach vinden er regelmatig kleinschalige sportieve activiteiten in het beweegcentrum plaats. Zo is er al een fietsclub. De deelnemers fietsen op een speciale fiets, die gekoppeld is aan een beeldscherm. Hierdoor kan men door tal van mooie steden en gebieden fietsen. De komende tijd worden de activiteiten in het beweegcentrum verder uitgebreid.