Ontspannende handmassages voor cliënten Madeleine

Publicatiedatum: 21 juni 2017

Cliënten van expertisecentrum Madeleine in Boxmeer kunnen sinds kort wekelijks genieten van een ontspannende handmassage.


Mevrouw Dammers verblijft sinds twee maanden tijdelijk in Madeleine om te revalideren na een ziekenhuisopname. “Ik had wel eens van een handmassage gehoord, maar had het nog nooit eerder gehad. Ik ben er niet echt de persoon voor. Maar het leek me nu wel goed voor mijn stijve handen. Ik heb ondertussen al een aantal keren een handmassage gehad en vind het heel fijn. Het helpt te ontspannen.”

 

Aandacht
Marije Warbroek is een van de vrijwilligers die handmassages geeft. “Het is fijn om te doen en mensen worden er blij van. Geen cliënt is hetzelfde, dus ook de handmassages niet. Sommige cliënten vinden het prettig om tijdens de handmassage een praatje te maken. Met mensen met dementie is het moeilijker communiceren, maar je merkt dat ze de aanraking en aandacht prettig vinden. Mensen die onrustig zijn, worden door de handmassage vaak rustig.”

 

Handmassages Zorgcentum Madeleine

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Madeleine is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een dagdeel per week handmassages willen geven. In principe kan iedereen zich aanmelden, Pantein biedt een korte training voor het geven van handmassages. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Jeanette Langen, coördinator informele zorg van Madeleine, tel. 06-12650512.