Samen verhuizen naar het zorgcentrum

Publicatiedatum: mei 2022

Veel echtparen willen graag bij elkaar blijven wonen, ook als de zorgvraag bij (een van) beiden toeneemt en een verhuizing naar het zorgcentrum in zicht komt. 


De ruime appartementen in de zorgcentra Pantein Castella in Cuijk, Pantein Norbertushof in Gennep en Pantein Symfonie in Boxmeer zijn bij uitstek geschikt voor echtparen.

 

Sinds enkele weken wonen Hans van der Heijden en Diny Koenders in een zorgappartement in Castella. Na het overlijden van hun partners ontmoeten ze elkaar 19 jaar geleden en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Een aantal jaren geleden verhuisden ze naar een appartementencomplex in Cuijk, met het idee dat ze daar de rest van hun leven zouden blijven wonen. Gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat ze hun plannen moesten wijzigen. Hans vertelt: “ We hadden steeds meer zorg nodig. Er viel ontzettend veel van me af toen we gingen verhuizen naar dit zorgappartement in Castella. Ook Diny vindt het een geruststellend idee dat zorg altijd dichtbij is. Als er iets is, krijgen we direct hulp.” “Eigenlijk is alles hier bij de hand,” vult Hans aan, “de dokter, de kapper. Verder is er altijd wel iets te doen.” Diny:  “Ik ga bijvoorbeeld wekelijks naar de yoga en we doen ook regelmatig mee aan activiteiten zoals een spellen- of muziekmiddag.”

 

Vrijheid
De verhuizing naar een zorgcentrum vormde voor Diny aanvankelijk nog een drempel: “Ik was bang dat ik voortaan alles zou moeten vragen. Maar het is juist precies andersom, we zijn helemaal vrij om te doen wat we willen en medewerkers houden rekening met onze planning. Ze zijn altijd vriendelijk en we worden helemaal ontzorgd. Ze komen ’s ochtends en ‘s middags een kopje koffie brengen, er wordt voor ons gekookt en gepoetst.” En het eten is hartstikke goed”, aldus Hans. “We kunnen voor de warme maaltijd dagelijks uit 2 menu’s kiezen. We ontbijten ’s ochtends in ons eigen appartement, de warme maaltijd en broodmaaltijd eten we in het restaurant. Na het eten blijven we vaak nog een tijdje zitten om na te praten met onze tafelgenoten. De sfeer is goed, lief en leed wordt gedeeld.”

 

Informatiegesprek
Voor een verblijf in het zorgcentrum is een indicatie noodzakelijk. Als slechts een van beiden een indicatie voor verblijf in het zorgcentrum heeft, dan zijn er toch mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen via tel. 0900 – 8803 contact opnemen met Zorgcentra Pantein om een afspraak voor een informatiegesprek te maken.