Theehuis in park Op 't Hoogveld, Sint Anthonis

Publicatiedatum: 14 juni 2018

Op donderdag 21 juni 2018 openden zorgcentrum Op 't Hoogveld en Bronlaak samen een theehuis in het park bij het zorgcentrum aan de Paulusstraat 1 in Sint Anthonis.


Iedereen die dat wil, kan elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur het theehuis bezoeken. Elke 3e donderdag van de maand is er in het theehuis bovendien aandacht voor een ambacht die op Bronlaak wordt beoefend. Denk daarbij aan manden vlechten, koken met seizoensgroenten en weven.

 

Bronlaak en Op ’t Hoogveld willen meer mensen laten meegenieten van het park. Alle belangstellenden zijn er welkom, maar nog niet iedereen weet dat. Daarom is het theehuis voortaan op donderdagmiddag geopend voor een kopje thee met iets lekkers. Bovendien zijn de producten die te zien zijn in het theehuis ook te koop. Denk daarbij aan het servies waaruit gedronken wordt, de thee die wordt geserveerd en de bankjes waarop gezeten wordt. Allemaal gemaakt op Bronlaak.

 

Het park bij Op ’t Hoogveld wordt al jaren onderhouden door bewoners van Bronlaak, mensen met een verstandelijke beperking. Begeleiders en vrijwilligers helpen hen daarbij. Het akkertje, de moestuin, de fruitgaard liggen er dan ook mooi bij. Ook de dieren worden liefdevol door hen verzorgd. De bewoners van zorgcentrum Op ’t Hoogveld kunnen genieten van een wandeling door het mooie groen. Dat levert niet alleen een mooi en gezond uitje op, maar ook een ontmoeting met de mensen die werken in het park. Zo heeft het park een waarde voor iedereen.