Waterornament voor nieuw woongebouw Norbertushof

Publicatiedatum: 5 juli 2017

Met de onthulling van een waterornament door wethouder Vandermeulen werd op dinsdag 4 juli 2017 feestelijk stil gestaan bij de ingebruikname van het woongebouw van Pantein Norbertushof in de wijk Op de Logte in Gennep.


“Water zorgt voor rust en verbinding”, aldus Vandermeulen. Hij sprak de wens uit dat bewoners veel plezier aan het gebouw en de tuin beleven. De aanwezigen, waaronder bewoners en hun familie, genoten daarna van muziek, zomerse drankjes en hapjes. 

 

 

Over het woongebouw
Het gebouw aan de Kleermakersgroes 11 is sinds eind maart 2017 in gebruik en wordt bewoond door 24 mensen met dementie. Iedere bewoner heeft een zit-/slaapkamer met eigen sanitair. Zes mensen vormen samen een woongroep, zij beschikken over een gezamenlijke keuken/huiskamer. Het wonen in een kleine groep en de diverse gezamenlijke activiteiten zorgen voor sociale contacten en houdt mensen langer actief. Het woongebouw beschikt over een sfeervolle (afgesloten) tuin, waar bewoners zelfstandig gebruik van kunnen maken. Beide woongroepen op de eerste verdieping beschikken daarnaast over een ruim balkon.