De Lookant,
Wanroij

De Lookant

Klein, persoonlijk en midden in het dorp

De Lookant in Wanroij is een klein en huiselijk zorgcentrum met 26 bewoners. Het zorgcentrum ligt centraal in het dorp. Rondom het gebouw liggen zorgwoningen voor senioren. Iedereen kent elkaar, zowel in het centrum als in het dorp. De sfeer is dan ook gemoedelijk en persoonlijk.

 

De deur staat open

Er vinden regelmatig activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers plaats. De Lookant maakt echt deel uit van het dorpse leven in Wanroij. Het Zorgcollectief organiseert allerlei activiteiten in de mooie ontmoetingsruimte, die grenst aan het zorgcentrum. Daar nemen bewoners en dorpelingen gezamenlijk aan deel. 

 

Ligging 

De Lookant ligt in het centrum van Wanroij, u vindt de bushalte op 200 meter afstand en de supermarkt ook op 100 meter. Vlak bij het centrum is een park om te wandelen en de omgeving van het dorp is vooral groen: akkers, weilanden en bos. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Boxmeer op circa 12 km. Er is parkeergelegenheid rondom het zorgcentrum.

Voor wie?

In zorgcentrum De Lookant wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in zorgcentrum De Lookant is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Kamer

U heeft altijd een eigen kamer met een keukenblokje en eigen sanitair. 
Het is mogelijk dat u samen met maximaal vijf andere bewoners een woongroep vormt. Deze woongroep heeft een huiselijke setting; bewoners helpen bijvoorbeeld bij de maaltijden en andere dagelijks terugkerende huishoudelijke klusjes.

 

De kamers zijn 16 m2 en hebben een klein keukenblokje en kleine badkamer. U kunt uw kamer naar eigen smaak inrichten. U mag een huisdier meebrengen, als u (of uw mantelzorger) er voor kan zorgen. De kamers liggen op de begane grond en eerste verdieping en zijn rolstoeltoegankelijk. Daarnaast kunt u volop genieten van de mooie tuin van De Lookant.

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet. U kunt zowel in uw kamer als samen met anderen eten. Bewoners van een woongroep eten meestal samen.

Faciliteiten

  • Stiltecentrum
  • Kapsalon
  • Pedicure
  • Was- en linnenverzorging
  • Winkel 

Activiteiten

In het zorgcentrum vinden allerlei activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers plaats. Daarnaast zijn er wekelijkse activiteiten zoals biljarten en zingen.

 

Locaties

  • Zorgcentrum De Lookant Wanroij

    Zichtstraat 1, 5446 BG Wanroij


    0485 - 844 900

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

De Lookant

Zichtstraat 1
5446 BG Wanroij
Tel.: 0485 - 844 900

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

Folders