Op 't Hoogveld,
St. Anthonis

Op 't Hoogveld

Ruimte, natuur en samen dingen doen

Zorgcentrum Op 't Hoogveld ligt aan de rand van St. Anthonis. Het complex heeft twee verdiepingen en telt 66 zorgappartementen. Die kijken veelal uit op de prachtige openbare landschapstuin. 

 

Mooie ontmoetingsplek

De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. Het grote overdekte plein midden in het gebouw is de centrale ontmoetingsplek. Hier is het goed samen koffie drinken en er vinden  activiteiten plaats zoals biljarten, schilderen en muziek luisteren. Daarnaast vinden er activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers plaats.

Veel naar buiten

In de zomer ontmoeten de bewoners elkaar veel buiten. Ze genieten van de grote landschapstuin of nemen een kijkje bij de dierenweide. Of genieten van een ijsje op dorpsplein De Brink, dat op 500 meter afstand van het zorgcentrum ligt.

Ligging 

U vindt het centrum van St. Anthonis op 500 meter afstand. Bij het zorgcentrum is een park om te wandelen en de omgeving van het dorp is vooral groen: akkers, weilanden en bos. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Boxmeer op circa 5 km. Op 300 meter afstand van het zorgcentrum is een bushalte. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het zorgcentrum.

Voor wie?

In zorgcentrum Op 't Hoogveld wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in zorgcentrum Op 't Hoogveld is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Appartement 

U heeft altijd een eigen appartement. Afhankelijk van uw zorgvraag, woont u in een zorgappartement of vormt u samen met een aantal andere bewoners een woongroep. Deze woongroep heeft een huiselijke setting; bewoners helpen bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de maaltijden en andere dagelijks terugkerende huishoudelijke klusjes.

De appartementen zijn 45 vierkante meter en hebben een keukenblok, aparte slaapkamer en kleine badkamer. U kunt uw kamer zelf inrichten. U mag in overleg een huisdier meebrengen, als u (of uw mantelzorger) ervoor kan zorgen. De kamers liggen op de eerste en tweede verdieping en zijn rolstoeltoegankelijk. Iedere kamer heeft een eigen terrasje of balkon. 

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zowel daar als in het restaurant eten. Bezoekers kunt u meenemen naar het restaurant. U bepaalt zelf of u 's middags of 's avonds warm wilt eten.
Bewoners van een woongroep eten meestal samen en bepalen gezamenlijk het eetmoment.

Faciliteiten

  • Geestelijke verzorging
  • Stiltecentrum 
  • Bibliotheek
  • Internetcafé
  • Wifi
  • Kapsalon
  • Pedicure
  • Prikpost
  • Was- en linnenverzorging

Activiteiten

Er is van alles te doen in het zorgcentrum. Sommige activiteiten vinden iedere week plaats, zoals biljarten en lessen in de Chinese bewegingskunst Tai Chi. De activiteiten vinden plaats in de gemeenschappelijke huiskamers of op het Plein. Op iedere verdieping staan hometrainers waar u gebruik van kunt maken. Buiten is een fitbaan met bewegingstoestellen.

 

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Op 't Hoogveld

Paulusstraat 1
5845 DZ St. Anthonis
Tel.: 0485 - 845 600

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

Folders