Orangerie,
Boxmeer

Orangerie

Zelfstandig wonen in levendige omgeving

De Orangerie is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Er zijn drie groepswoningen, in iedere groep wonen zes of zeven bewoners. De woningen bieden een gezellige sfeer. De bewoners leven een zo huiselijk mogelijk leven. Ze helpen met koken, tafel dekken en de afwas. Familieleden en vrienden zijn van harte welkom.

De Orangerie is voorzien van moderne technieken. Denk aan automatische verlichting bij het betreden van badkamer of toilet en indien nodig alarmering bij het opstaan of het verlaten van de kamer. Deze voorzieningen vergroten de zelfredzaamheid van de bewoners en geven een gevoel van vrijheid.

 

Ligging

De Orangerie ligt in het centrum van Boxmeer, naast expertisecentrum Madeleine. De bushalte en het treinstation zijn dichtbij. Boxmeer heeft een breed aanbod op het gebied van winkels en restaurants.

Voor wie?

In De Orangerie wonen mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

 

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Appartement

U heeft altijd een eigen kamer. Samen met vijf of zes andere bewoners vormt u een woongroep. Er is een gezamenlijke keuken en woonkamer. Op uw kamer is een wastafel, de badkamer deelt u met anderen. 

Faciliteiten

De bewoners van De Orangerie kunnen gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die expertisecentrum Madeleine biedt. Denk hierbij onder meer aan een eigen kapsalon en pedicure. In de tuin kunnen bewoners één zijn met de natuur.  Er kan natuurlijk in alle rust genoten worden van de bloemen en planten. 

Activiteiten

Bewoners worden gestimuleerd om hun eigen hobby's te blijven uitoefenen. In De Orangerie worden diverse gezamenlijke activiteiten georganiseerd, de wensen van bewoners vormen daarbij het uitgangspunt. De bewoners kunnen ook deelnemen aan de activiteiten in expertisecentrum Madeleine.

Locaties

  • Zorgcentrum Orangerie Boxmeer

    Beugenseweg 21, 5831 LP Boxmeer


    0485 - 846 600

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Orangerie

Beugenseweg 21
5831 LP Boxmeer
Tel.: 0485 - 846 600

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

 

Folders