Informatiebijeenkomst Levenstestament en volmacht

27 november 2018

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert een informatiebijeenkomst over levenstestament en volmacht.


Zolang iemand de gevolgen van zijn/haar (financiële) beslissingen nog goed overziet, is hij/zij wilsbekwaam. Als wilsONbekwaamheid in het verschiet ligt – bijvoorbeeld bij dementie –, is het aan te raden om tijdig vast te leggen wie bevoegd is om t.z.t. de financiële en medische zaken over te nemen. Met een volmacht of levenstestament kan jouw naaste regelen dat zijn/haar belangen en wensen in de toekomst vertegenwoordigd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bankzaken of de verkoop van een huis, maar ook aan euthanasie of orgaandonatie.

 

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft notaris Teeuwen uitleg over verschillende soorten volmachten en over het levenstestament. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in het Dienstencentrum, Zwaanstraat 7, Cuijk. De toegang is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, mantelzorgers en professionals/vrijwilligers uit het Land van Cuijk.

 

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met het Centrum Mantelzorg via telefoonnummer 0485-846739 of via www.mantelzorglvc.nl.