Vriendenstichtingen

Binnen Zorgcentra Pantein zijn vier vriendenstichtingen actief:

 

Stichting Vrienden van Castella en De SchitteRing
Deze stichting zet zich in voor het welzijn van de bewoners van Castella (Cuijk) en de SchitteRing (Haps).

 

De zorgvraag in Nederland blijft toenemen, maar de overheid moet bezuinigen. Bewoners van zorgcentra kunnen blijven rekenen op goede zorg en kleinschalige groepsactiviteiten. Voor grotere (zorgcentrumbrede) ontspanningsactiviteiten, zoals een optreden of een uitstapje, zijn de financiële middelen helaas niet meer toereikend. Ontspanning is erg belangrijk. De ouderen beleven erg veel plezier aan muziekavonden, bingomiddagen, de dierenmiddag, rolstoeldansen, carnava, de boottocht en barbeque. Ook wil de Vriendenstichting graag dat ouderen van optredens van artiesten zoals Mimakkus en de Thee-tantes en uitstapjes naar bijvoorbeeld Kevelaer, Zoo Parc, Intratuin kunnen blijven genieten.

 

Financiële middelen zijn nodig voor allerlei onkosten, zoals artiestengage, vervoerskosten en intensieve begeleiding. Met de bijdragen van derden wil de Vriendenstichting ervoor zorgen dat de grotere ontspanningsactiviteiten voor ouderen mogelijk blijven. Lees hier meer over de donateursactie.

 

Lees meer over de Vrienden van Castella en de SchitteRing.

 
Stichting Vrienden van Norbertus

Deze stichting zet zich onder meer in voor de rolstoelbus van zorgcentrum Norbertushof in Gennep. Het is de Vrienden van Norbertus gelukt om via sponsoren geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een rolstoelbus. Zij zijn vaak minder valide en al behoorlijk op leeftijd. De bus wordt gebruikt voor allerlei uitstapjes en leuke groepsactiviteiten, bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of een rondrit door de omgeving. Deze activiteiten worden door Norbertushof georganiseerd. De bewoners die met de rolstoelbus meegaan, betalen een kleine bijdrage hiervoor.

De Stichting krijgt geen subsidie voor de bus. Een deel van de benodigde gelden komt van sponsoren en schenkingen. Hiermee worden niet alle kosten gedekt en is er dus jaarlijks nog een flink bedrag nodig voor het onderhoud en reservering. Daarom organiseert de Stichting allerlei activiteiten om de resterende gelden bij elkaar te brengen, zoals de jaarlijkse loterij op de Braderie, kienmiddagen en een wandeltocht.


Lees meer over de Vrienden van Norbertus.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een rit.

Vriendenstichtingen Pantein


Vrienden van Madeleine

Het doel van de Vrienden van Madeleine is het welzijn van cliënten verhogen. De vrijwilligers van deze stichting rijden met een kleine rolstoelauto op verzoek van cliënten naar een plaats binnen een straal van 25 kilometer van Boxmeer. Op deze manier kunnen rolstoelafhankelijke cliënten hun familieleden en/of hun (voormalige) woonomgeving bezoeken.

 

De bus wordt gebruikt voor allerlei leuke uitstapjes en groepsactiviteiten, bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of een rondrit door de omgeving. Deze activiteiten worden door Madeleine georganiseerd.

 

De Vrienden van Madeleine krijgen geen subsidie voor de bus. Een deel van de benodigde gelden komt van sponsoren en via schenkingen. Hiermee worden echter niet alle kosten gedekt en dus is er jaarlijks nog een flink bedrag nodig voor het onderhoud en reservering.

 

Lees meer over de Vrienden van Madeleine.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een rit.

 

Vrienden van Zorgcentra Pantein
De Stichting Vrienden van Zorgcentra Pantein zet zich in voor het realiseren van een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker omgeving cq. bestaan voor cliënten.  

 

Lees meer over de Vrienden van Zorgcentra Pantein.