Verhuizing in zicht

Op korte termijn verhuist u naar het zorgcentrum. Hiervoor is het nodig om een aantal zaken te regelen. Daarover leest u hier meer over.

 

Contactpersoon
U heeft waarschijnlijk al kennis gemaakt – of doet dat binnenkort – met een medewerker van Zorgcentra Pantein. Zij blijft uw aanspreekpunt totdat u naar het zorgcentrum verhuist. Met vragen omtrent wachttijden, overbruggingszorg en opname kunt u bij haar terecht. Ook informeert zij u wanneer u naar het zorgcentrum kunt verhuizen.

 

Op het moment dat u daadwerkelijk verhuist, maakt u kennis met uw contactpersoon Zorg. Bij haar kunt u of uw familie/vertegenwoordiger terecht met vragen. Uw contactpersoon Zorg is ook degene die samen met u bewaakt dat alle benodigde zorg en ondersteuning aansluit bij uw wensen en behoeften. Zij werkt nauw samen met de overige zorgverleners die bij u betrokken zijn, zodat u de zorg als een samenhangend geheel ervaart.

 

Kennismakingsgesprek
Uw contactpersoon Zorg maakt met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek staat centraal hoe u uw leven wilt leiden, wat voor u belangrijk is en welke ondersteuning u daarbij nodig heeft. Alle betrokken medewerkers houden rekening met uw wensen en behoeften. Zij stemmen hun zorg en diensten hier op af.

 

Zorg- en dienstverleningsovereenkomst
Afhankelijk van het indicatiebesluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en/of de beschikking van de gemeente krijgt u zorg en een woonruimte. De afspraken hierover worden vastgelegd in een zorg- en dienstverleningsovereenkomst. Op het moment dat het appartement wordt opgeleverd en de zorgverlening van start gaat, ondertekent u de overeenkomst. Daarmee gaat u akkoord met de gemaakte afspraken en de leveringsvoorwaarden. Ook een vertegenwoordiger van Zorgcentra Pantein ondertekent deze overeenkomst.

 

Verhuizing
Op de verhuisdag kunt u naar uw contactpersoon Zorg vragen. Zij begeleidt u naar uw appartement of kamer en maakt u wegwijs in uw nieuwe woonomgeving. U krijgt een rondleiding en maakt kennis met medebewoners en medewerkers van het zorgcentrum.

Een familielid of kennis is uiteraard van harte welkom om u te vergezellen.

 

Regelzaken
Als u naar het zorgcentrum verhuist, vragen we u de onderstaande zaken te regelen:

  • Zorg ervoor dat u een geldig identiteitsbewijs heeft.
  • Schrijf u in bij de gemeente waarin het zorgcentrum is gevestigd. Dit hoeft overigens niet wanneer u tijdelijk in een zorgcentrum verblijft. Geef uw nieuwe adres door aan uw verzekeringsmaatschappij(en) en andere voor u relevante instanties.
  • Wanneer u thuis zorg kreeg, laat uw thuiszorgverlener(s) dan weten dat de zorg (tijdelijk) stopt. Denk er ook aan gehuurde hulpmiddelen terug te brengen.