Aldenhorst,
Mill

Aldenhorst

Gemoedelijk, gastvrij en prachtig gelegen

Zorgcentrum Aldenhorst in Mill grenst aan het prachtige landschapspark van het dorp en kijkt uit op kasteel Aldendriel. Het zorgcentrum ligt op 500 meter van het dorpscentrum met winkels. Rondom het zorgcentrum liggen zorgwoningen voor senioren die zelfstandig wonen en zorg ontvangen van Aldenhorst.
Momenteel treffen we voorbereidingen voor nieuwbouw van het zorgcentrum.

Wandelparadijs

Een klein ommetje door het dorpspark of de mooie eigen tuin met dierenweide? Of heeft u meer zin om een partijtje jeu de boules te spelen? Wie graag in de buitenlucht vertoeft, woont hier goed.

Gezelligheid

In de gemeenschappelijke recreatieruimte kunnen mensen gezellig koffie drinken en kaarten. Ook vinden hier activiteiten plaats. Voor bewegingslessen kunt u in het fitnesscentrum terecht.

Ligging

U vindt de bushalte op 300 meter afstand en het winkelcentrum op 500 meter. De omgeving van het dorp is groen: akkers, weilanden, bos en natuurgebied Molenheide. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Boxmeer op circa 17 km. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het zorgcentrum.

 

Voor wie?

In zorgcentrum Aldenhorst wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in zorgcentrum Aldenhorst is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Appartementen en kamers

Afhankelijk van uw zorgvraag, woont u in een zorgappartement of heeft u een kamer, die deel uitmaakt van een woongroep.


De eenkamerappartementen hebben een apart keukendeel en kleine badkamer. U kunt uw appartement zelf inrichten. U mag een huisdier meebrengen, als u (of uw mantelzorger) er voor kan zorgen. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

Binnen de woongroep zijn er éénpersoonskamers. De woongroep heeft een huiselijke setting; bewoners helpen bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de maaltijden en andere dagelijks terugkerende huishoudelijke klusjes. 

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zowel daar als in het restaurant eten.  U bepaalt zelf of u 's middags of 's avonds warm wilt eten. 
Bewoners van een woongroep eten meestal samen en bepalen gezamenlijk het eetmoment.
Bezoekers kunt u meenemen naar het restaurant.

Faciliteiten

  • Bibliotheek
  • Fitnessruimte
  • Café/bar
  • Internetsoos
  • Wifi
  • Geestelijke verzorging
  • Stiltecentrum
  • Kapsalon
  • Pedicure
  • Was- en linnenverzorging

Activiteiten 

In het zorgcentrum vinden allerlei activiteiten plaats. Wekelijks is er van alles te doen: aquarelleren, handwerken, bewegen en nog veel meer.  

 

Nieuwbouw in zicht

Met veel trots tonen we u een eerste impressie van het nieuwe gebouw, dat we ter vervanging van zorgcentrum Aldenhorst gaan bouwen. Bekijk hier het filmpje.


De komende tijd gaan we verder aan de slag met de ontwerpen voor de interieurinrichting en de tuin. Zodra de bouwvoorbereidingen gereed zijn, kan het bouwproces starten. De verwachting is dat dit in de loop van 2023 zal zijn.

 

Woongroepen
Het nieuwe gebouw wordt in fases gebouwd op de huidige locatie van zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat in Mill. Een unieke plek in het groen, die dicht bij het centrum van Mill ligt. In het zorgcentrum komen 10 woongroepen voor in totaal 100 mensen met een zware zorgvraag. Iedere bewoner krijgt een zit/slaapkamer met pantry en eigen sanitair. Gedurende de dag kunnen bewoners elkaar ontmoeten in de gezamenlijke huiskamer/keuken van de woongroep. Daarnaast heeft iedere woongroep een balkon of terras en kunnen alle bewoners gebruik maken van een mooie, gezamenlijke tuin.

 

Schets ingang Aldenhorst

Ingang Aldenhorst.
Bron: AG NOVA Architecten.


Zware zorgvraag
Met dit nieuwe zorgcentrum kan beter worden ingespeeld op de behoeften van nieuwe bewoners. Mensen wonen momenteel zo lang mogelijk thuis. Zij komen pas op een later moment in hun leven naar het zorgcentrum toe, als zij erg kwetsbaar zijn. De zorgvraag van deze nieuwe bewoners is hoog en dat heeft ook gevolgen voor de woonomgeving. Deze moet passen bij de zorgvraag. In het gebouw worden de nieuwste inzichten en technieken verwerkt, die de leef- en werkomgeving van bewoners en medewerkers zeer prettig maken.

 

Schets Gebouw zijde Pastoor Maasstraat

Het zorgcentrum, gezien vanuit de Pastoor Maasstraat.
Bron: AG NOVA Architecten.

 

 

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Aldenhorst

Pastoor Maasstraat 7
5451 PA Mill
Tel.: 0485 - 844 200

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

Folders