Technisch thuiszorg verpleegkundigen

Technisch thuiszorg verpleegkundigen

Technisch thuiszorg verpleegkundigen

Welke zorg bieden de technisch thuiszorg verpleegkundigen?

Steeds meer handelingen die voorheen in het ziekenhuis werden verricht, worden nu ook in de thuissituatie toegepast. De technisch thuiszorg verpleegkundige van Pantein voert bij u thuis hoog complexe zorg uit. U kunt daarbij denken aan gebruik van geavanceerde apparatuur zoals infusen, pompen en drains.

Langer thuis

De zorg aan huis biedt de mogelijkheid dat u voor een aantal behandelingen niet meer naar het ziekenhuis hoeft. U kunt die behandelingen thuis krijgen. Ook kunt u na een operatie in het ziekenhuis vaak sneller terug naar huis, omdat de technisch thuiszorg verpleegkundige de nazorg thuis aanbiedt.

 

Wat doen de technisch thuiszorg verpleegkundigen?

De technisch thuiszorg verpleegkundigen (ttv) van Pantein bieden hulp aan mensen, jong en oud, die medisch specialistische zorg nodig hebben. Met hulp van de verpleegkundigen kan de klant in de eigen omgeving worden verpleegd. Technisch thuiszorg verpleegkundigen zijn goed opgeleide, geregistreerde verpleegkundigen. Zij hebben veel ervaring met het uitvoeren van medisch verpleegkundige handelingen. In overleg met de behandelend arts zorgen zij voor alle noodzakelijke voorwaarden, zoals een uitvoeringsverzoek.

Locaties

In het kaartje hieronder ziet u waar de technisch thuiszorg verpleegkundigen van Pantein werkzaam zijn.

Werkgebied thuiszorg Pantein

Wat kost zorg van de technisch thuiszorg verpleegkundigen?

De meeste zorg door de technisch thuiszorg verpleegkundigen wordt vergoed uit de basisverzekering, door uw zorgverzekeraar. Hiervoor geldt geen eigen risico en hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Als de technisch thuiszorg verpleegkundigen medisch specialistische verpleging thuis uitvoeren in opdracht van een specialist of behandelend arts, worden de kosten vergoed via de zorgverzekering.

 

Indicatie (zorglegitimatie) aanvragen

Om zorg van de technisch thuiszorg verpleegkundigen te krijgen heeft u een indicatie, ook wel zorglegitimatie nodig. Verzekeraars hebben met zorgorganisaties afgesproken dat een wijkverpleegkundige samen met de klant en de partner/familie kijkt welke zorg nodig is. De afspraken die zij samen maken (welke zorg en hoeveel) worden vastgelegd in een zorgplan.

Voor medisch specialistische verpleging thuis regelt de specialist of behandelend arts de verwijzing en aanvraag bij de technisch thuiszorg verpleegkundigen.

Vergoeding via de zorgverzekering

Als de technisch thuiszorg verpleegkundigen medisch specialistische verpleging thuis uitvoeren in opdracht van een specialist of behandelend arts, worden de kosten ook vergoed via de zorgverzekering. U betaalt dan geen eigen bijdrage, maar deze kosten vallen wel onder uw eigen risico. Daarbij heeft u een verwijzing nodig.

Hoe maakt u een afspraak met de technisch thuiszorg verpleegkundigen?

Uw specialist of arts meldt u aan voor zorg van de technisch thuiszorg verpleegkundigen. U kunt hen bereiken via 0900-8803 (lokaal tarief) of mailen.

Woont u in de regio Uden, Veghel, Oss of Sint Oedenrode, mail dan naar ttvwest@pantein.nl.

Woont u Land van Cuijk of de kop van Noord-Limburg, mail dan naar ttvoost@pantein.nl.

Folders