Wondzorg

Wat is wondzorg?

Wonden kunnen om allerlei redenen slecht of langzaam genezen, bijvoorbeeld door ziektes, verlaagde weerstand, lichamelijke klachten, weinig beweging en dergelijke.

De wondverpleegkundige van Pantein geeft uitleg en advies over de verzorging en behandeling van wonden.

Wat doet de wondverpleegkundige?

De wondverpleegkundige geeft uitleg over het ontstaan van wonden bij onder andere doorliggen, diabetes, kanker (oncologische wonden). Ze vertelt hoe u of uw mantelzorger deze wonden kunt voorkomen en behandelen. Daarbij heeft ze aandacht voor bijvoorbeeld beweging, voeding en huidverzorging. Vooral de plooien van de huid, zoals liezen en oksels, zijn gevoelig voor smetten. Smetten zijn huidirritaties die tot ontstekingen en moeilijke wonden kunnen leiden.

De wondverpleegkundige geeft advies over verband- en verzorgingsproducten voor wonden. Ze zoekt samen met u naar oorzaken van wonden die slecht genezen, zodat ze de behandeling hierop kan laten aansluiten. Ze houdt het genezingsproces van uw wond in de gaten en neemt de wondzorg, indien nodig, over.

Locaties

In het kaartje hieronder ziet u waar Pantein wondzorg aanbiedt.

Werkgebied Pantein

Wat kost wondzorg?

Wondzorg wordt vergoed vanuit de de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. Hiervoor geldt geen eigen risico en hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

 

Indicatie (zorglegitimatie) aanvragen

Om zorg van een wondverpleegkundige te krijgen heeft u een indicatie, ook wel zorglegitimatie nodig. Verzekeraars hebben met zorgorganisaties afgesproken dat een wijkverpleegkundige samen met de klant en de partner/familie kijkt welke zorg nodig is. De afspraken die zij samen maken (welke zorg en hoeveel) worden vastgelegd in een zorgplan.

Afspraak maken met de wondverpleegkundige of een vraag stellen

Meestal zal uw huisarts de hulp van de wondverpleegkundige aanvragen.


Wilt u zelf een afspraak maken of een vraag stellen, neem dan contact met ons op via tel. 0900-8803 (lokaal tarief) of stuur een mail naar wondverpleegkundigen.west@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, emailadres en telefoonnummer.