5 jaar zorgcentrum Castella, Cuijk

Publicatiedatum: 30 oktober 2020

Op 31 oktober 2020 is het alweer vijf jaar geleden dat de 160 bewoners van zorgcentrum Pantein Maartenshof naar Castella in Cuijk verhuisden. 


Met een lekkere traktatie voor alle bewoners en medewerkers staat het zorgcentrum hier op vrijdag 30 oktober bij stil. Vanwege het coronavirus zijn verdere feestelijkheden op dit moment helaas niet mogelijk.

 

Zorgappartementen en woongroepen
In het prachtig aan de Maas gelegen zorgcentrum zijn woonvormen beschikbaar voor mensen met een lichamelijke aandoening en mensen met dementie. Bij alle woonvormen staat voorop dat bewoners ondanks hun zorgvraag toch zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze dat gewend zijn.

In de ruime zorgappartementen van 55 m2 wonen mensen met een lichamelijke hulpvraag zo zelfstandig mogelijk. Mensen met dementie wonen in woongroepen van 6 of 7 personen. Zij hebben ieder een eigen zit-/slaapkamer en badkamer. De bewoners van de woongroepen leven een zo huiselijk mogelijk leven.

Kamers voor tijdelijk verblijf
Castella beschikt over tien kamers, die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Mensen die op een wachtlijst voor een plek in een zorgcentrum staan, kunnen hier tijdelijk verblijven. Ook mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, kunnen hiervoor in Castella terecht. Ook zijn de kamers bestemd voor mensen die in hun laatste levensfase zijn en niet meer thuis kunnen blijven.