Zorg aan huis in laatste levensfase

Zorg aan huis in laatste levensfase

Wat is zorg in de laatste levensfase?

Zorg in de laatste levensfase is bedoeld voor mensen die niet meer kunnen genezen en stervende zijn. De zorg is gericht op verlichting van de pijn en klachten en op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Als u er behoefte aan heeft, kunnen wij u en de mensen om u heen ondersteunen bij de emotionele aspecten die bij deze levensfase horen. U kunt onze zorg thuis ontvangen of als u dat prettiger vindt in een hospice.

Wat doen we?

In uw laatste levensfase biedt Pantein u palliatieve zorg. Het woord palliatief betekent verzachtend en verlichtend. De zorg is niet meer gericht op genezing, maar op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en sterven. De verpleegkundigen en verzorgenden die u ondersteunen, zijn speciaal opgeleid voor palliatieve zorg en helpen u zo min mogelijk last te hebben van uw klachten. Ze proberen ook klachten zoals doorliggen te voorkomen. Ze letten erop dat u zo min mogelijk pijn lijdt en behandelen uw pijnklachten zorgvuldig.

Als u er behoefte aan heeft, helpen ze u met het verwerken van alle emoties. Ze kunnen u ondersteuning bieden bij uw voorbereidingsproces met de mensen om u heen en hen ondersteunen in hun rouwproces.

Palliatieve zorg is voor iedereen anders en kan veel omvatten: 

 • verpleging en verzorging aan huis;
 • advies over voeding;
 • zorg van gespecialiseerde verpleegkundigen en therapeuten bij uw specifieke klachten, bijvoorbeeld bij ademhalingsproblemen of verkrampte benen;
 • terminale nachtzorg, waarbij iemand bij u komt waken;
 • ondersteuning van het verpleegtechnisch team bij bijvoorbeeld intraveneuze pijnbestrijding.


Al deze zorg draait erom dat u thuis of in een andere vertrouwde omgeving kunt blijven en uw laatste levensfase zoveel mogelijk kunt doorbrengen op de manier waar u voor kiest.

Locaties

Pantein biedt palliatieve zorg bij u thuis. In het kaartje hieronder ziet u waar Pantein zorg in de laatste levensfase aanbiedt.

Wij bieden zorg in de laatste levensfase ook aan in Hospice de Oase in Oss en Hospice Cocon in St. Anthonis.

Werkgebied Pantein

 • Thuiszorg Oss wijkteam Schadewijk en dorpen

  Schadewijkstraat 8, 5348 BC Oss


  0900 - 8803
  schadewijk@pantein.nl

  Overige informatie

  Het wijkteam Oss Schadewijk en dorpen kijkt samen met u welke zorg nodig is.

  Het werkgebied van team Oss Schadewijk en dorpen is:
  Oss Schadewijk, Macharen, Haren, Megen en Oijen.
   

  Klik hier voor meer informatie over de zorg die Thuiszorg Pantein u kan bieden. 

   

  Maak kennis met ons

   

Wat kost zorg in de laatste levensfase?

Zorg in de laatste levensfase, ofwel palliatieve zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar. Hiervoor geldt geen eigen risico en hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

 

Indicatie (zorglegitimatie) aanvragen

Voor palliateve zorg heeft u een indicatie, ook wel zorglegitimatie nodig. Verzekeraars hebben met zorgorganisaties afgesproken dat een wijkverpleegkundige samen met de klant en de partner/familie kijkt welke zorg nodig is. De afspraken die zij samen maken (welke zorg en hoeveel) worden vastgelegd in een zorgplan.

Palliatieve zorg aanvragen of een vraag stellen

U kunt palliatieve zorg aanvragen of een vraag stellen door ons te bellen: 0900-8803 (lokaal tarief) of stuur een mail naar info.thuiszorg@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, emailadres en telefoonnummer. 

Ook interessant voor u