Zorg in laatste levensfase

Wat is zorg in de laatste levensfase?

Zorg in de laatste levensfase is bedoeld voor mensen die in de laatste drie maanden van hun leven zijn en 24 uur per dag zorg en behandeling nabij nodig hebben. De zorg is gericht op verlichting van de pijn en klachten. Daarnaast ondersteunen wij u bij een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven. Als u er behoefte aan heeft, kunnen wij u en uw naasten ondersteuning bieden bij de emotionele aspecten in deze levensfase.

Eigen appartement

U krijgt de beschikking over een gemeubileerd appartement. Dit appartement bestaat uit een woonkamer met keukentje, aparte slaapkamer en badkamer.
We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. U kunt op ieder gewenst moment familieleden en vrienden ontvangen. Zij kunnen zo vaak en zo lang bij u zijn als u dat wilt. En er kan bijvoorbeeld ook altijd iemand blijven slapen. Met goede zorg in een prettige omgeving proberen we de laatste maanden van uw leven zo fijn mogelijk te maken.

 Cuijk Pantein Castella palliatieve zorg

U krijgt een sfeervol ingericht appartement in Castella.

 

Wat doen we?

In uw laatste levensfase biedt Pantein u palliatieve zorg. Het woord palliatief betekent verzachtend en verlichtend. De zorg is niet meer gericht op genezing, maar op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en sterven. De verpleegkundigen en verzorgenden die u ondersteunen, zijn speciaal opgeleid voor palliatieve zorg en helpen u zo min mogelijk last te hebben van uw klachten.

Behandelplan

Er is 24 uur per dag deskundig personeel aanwezig.  De medische zorg wordt volledig overgenomen door een specialist ouderengeneeskunde, dit is een arts die werkzaam is in een zorgcentrum. De specialist ouderengeneeskunde die op de afdeling werkzaam is, is gespecialiseerd in palliatieve zorg en stelt uw behandelplan op. 

Geestelijke begeleiding

U kunt in het zorgcentrum zowel begeleiding van een psycholoog als een geestelijk verzorgende vragen. Als u daar behoefte aan heeft, kunnen zij u en uw familie helpen met de verwerking van alle emoties en met de voorbereiding op het afscheid.

Locaties

Palliatieve zorg wordt geboden in


Heeft u voorkeur voor een ander zorgcentrum van Pantein? Neem dan contact met ons op via tel. 0900-8803 om te overleggen over de mogelijkheden.

 

Wat kost zorg in de laatste levensfase?

Zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg) in een zorgcentrum wordt vergoed. Dit kan vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW) of vanuit een reeds bestaande WLZ-indicatie. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding dient uw behandeld huisarts en/of medisch specialist te beoordelen dat er sprake is van een laatste levensfase (3 maanden).

 

Uw huisarts en/of behandelend specialist kan contact opnemen met het Transferpunt Zorg van Pantein om een aanvraag te doen voor opname. Het Transferpunt Zorg regelt voor u de indicatie voor vergoeding, u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Palliatieve zorg aanvragen of een vraag stellen

De huisarts of medisch specialist kan beoordelen of er sprake is van een levensverwachting korter dan drie maanden en geeft een terminaalverklaring af. De huisarts of medisch specialist kan via het Transferpunt Zorg van Pantein zorg in de laatste levensfase voor u aanvragen.  

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via tel. 0900-8803 of stuur een mail naar info.thuiszorg@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, emailadres en telefoonnummer. 

Ook interessant voor u