Castella,
Cuijk

Castella

Open, levendig en voor ieder wat wils

Castella is onderdeel van de wijk Cuijkse Cantheelen in het levendige centrum van Cuijk. Dat betekent een winkelcentrum om de hoek, een schouwburg, restaurants en altijd wel iets op de culturele agenda. Maar ook prachtige natuur ligt onder handbereik; de rivier de Maas ligt op 100 meter van het zorgcentrum. Een aantal appartementen en het terras van het restaurant bieden een prachtig uitzicht op de Maas en haar uiterwaarden. 

Kennismaking met Castella

 

Breed aanbod

Castella heeft zorgappartementen voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en woongroepen voor mensen met dementie. Bij alle zorgvormen staat voorop dat bewoners ondanks hun zorgvraag toch zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze dat gewend waren. 

 

Tijdelijk verblijf

Castella beschikt over tien appartementen, die voor tijdelijk verblijf bestemd zijn. Mensen die op een wachtlijst voor een plek in een zorgcentrum staan, kunnen hier tijdelijk verblijven. Ook mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, kunnen hiervoor in Castella terecht. Ook zijn de appartementen bestemd voor mensen die in hun laatste levensfase zijn en niet meer thuis kunnen blijven.

 

Ligging 

Castella ligt in het centrum van Cuijk. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 500 meter. Cuijk heeft een treinstation. Castella beschikt over een parkeergarage. 

Voor wie?

In Castella wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in Castella is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). 
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden. 

Appartementen en kamers

Mensen met een lichamelijke zorgvraag beschikken over een ruim appartement. 

Mensen met dementie wonen in een woongroep die uit 6 tot 7 personen bestaat. Deze kleinschaligheid zorgt voor een huiselijke, gemoedelijke sfeer. Iedere groep heeft een gezamelijke huiskamer en keuken en iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer met sanitair.

Zorg

U kunt rekenen op zorg en ondersteuning van het zorgteam. Het behandelteam biedt u zorg en begeleiding om de beperking van uw ziekte acceptabel te maken. Het doel is dat u  zoveel mogelijk kwaliteit van leven ervaart.

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u een bepaald gerecht liever niet eet, is er een alternatief beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
Woont u in een zorgappartement, dan kunt u in uw appartement of in het restaurant eten. U bepaalt zelf of u 's middags of 's avonds warm wilt eten.
Bewoners in een woongroep eten meestal samen en bepalen gezamenlijk het eetmoment. 

Faciliteiten

  • Stiltecentrum
  • Kapsalon
  • Pedicure
  • Was- en linnenverzorging

Activiteiten

Op basis van de wensen van bewoners zorgt Castella samen met haar vrijwilligers voor een aanbod van uiteenlopende activiteiten. Castella organiseert ook activiteiten samen met andere organisaties, zoals Ontmoetingscentrum 't Fort, Stichting Welzijn Ouderen Cuijk en KBO afdeling Cuijk.

 

De Vrienden van Castella en De SchitteRing organiseren regelmatig extra activiteiten. Wilt u hieraan een financiële bijdrage leveren? Klik dan hier voor meer info. 

 

Locaties

Meer info of aanmelding

Denkt u na over een verblijf in Castella? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of stuur een mail naar info.thuiszorg@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, woonplaats, emailadres en telefoonnummer

Castella

Cantheelen 6-200
5431 MC Cuijk
Tel.: 0485 - 844 400

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803