Huize Loôn,
Overloon

Huize Loôn

Knus, betrokken en verbonden met Overloon

Huize Loôn ligt vlakbij de kerk en het gemeenschapshuis in het centrum van Overloon. De bewoners genieten vooral 's zomers van de levendige dorpskern waar veel dagjesmensen komen. De band met het dorp is sterk. Veel medewerkers en vrijwilligers komen uit Overloon, zodat veel mensen elkaar kennen en er een vertrouwde sfeer hangt.

Respect voor eigenheid 

Huize Loôn telt 34 bewoners. De kamers zijn 26 m2 en hebben een keukenblok en eigen sanitair. Achter het gebouw liggen nog zo'n 40 zorgwoningen. Voor alle woonvormen geldt: bewoners vullen hun leven zoveel mogelijk in zoals zij dat graag willen.

Dierentuin

Overloon heeft een kleine dierentuin waar het goed toeven is. Ook in het zorgcentrum zijn dieren welkom. Wandelen kunnen bewoners in de dorpskern en het museumpark van oorlogsmuseum Liberty park. Daarnaast grenst het dorp in het zuiden aan de Overloonsche duinen, een bos- en stuifzandgebied.

Voor wie?

In Huize Loôn wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. Wilt u in zorgcentrum Huize Loôn komen wonen, dan heeft u hiervoor een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zorgaanbod

Praktische informatie

Appartement

U heeft altijd een eigen appartement. Afhankelijk van uw zorgvraag, woont u in een zorgappartement of vormt u samen met een aantal bewoners een woongroep. Deze woongroep heeft een huiselijke setting; bewoners helpen bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de maaltijden en andere dagelijks terugkerende huishoudelijke klusjes. 

De eenkamerappartementen zijn 26 vierkante meter en hebben een apart keukendeel en kleine badkamer. U kunt uw kamer zelf inrichten. U mag in overleg een huisdier meebrengen, als u (of uw mantelzorger) er voor kan zorgen. De kamers liggen op de eerste en tweede verdieping en zijn rolstoeltoegankelijk. Iedere kamer heeft een eigen terrasje of balkon.

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u bepaalde gerechten liever niet eet, zijn er alternatieven beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zowel daar als in de recreatieruimte eten. Bewoners van een woongroep eten meestal samen.

Faciliteiten

 • Kapper
 • Pedicure
 • Was- en linnenverzorging
 • Geestelijke verzorging
 • Stiltecentrum

 

Activiteiten 

Op basis van de wensen van bewoners organiseert het zorgcentrum allerlei activiteiten. Huize Loôn heeft een zang-, biljart- en kookclub. Het zorgcentrum organiseert ook samen met de KBO toneelvoorstellingen en muziekoptredens. 

Ligging

Huize Loôn ligt in het centrum van Overloon. U vindt de bushalte (buurtbus) op 100 meter afstand van de ingang en het gezondheidscentrum en winkelcentrum beide op 500 meter. Vlak bij het zorgcentrum is een museumpark om te wandelen en ten zuiden van het dorp ligt een bos- en stuifzandgebied. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vierlingsbeek op nog geen 5 km. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het zorgcentrum.

Nieuwbouw

Kees van der Kroon uit Overloon ontwikkelt in samenwerking met Pantein een bijzonder woongebouw op de hoek Vierlingsbeekseweg/Venraijseweg/Museumlaan in het centrum van Overloon. In het gebouw worden wonen en zorg gecombineerd.

 

De nieuwbouw omvat 50 appartementen, waarvan 30 appartementen bestemd zijn voor de bewoners van zorgcentrum Huize Loôn in Overloon. De overige woningen worden verhuurd aan particulieren. De bouw van het complex start in het najaar van 2017. Naar verwachting kunnen de appartementen begin 2019 in gebruik worden genomen.

 

Schets Overloon Pantein

Gebouw gezien vanaf de Venraijseweg: in het rode gebouw met het puntdakje zijn appartementen voor particuliere verhuur gevestigd. De twee witte vleugels (inclusief het rode ‘tussenstuk’ en buitenruimte) zijn bestemd voor de bewoners van Pantein.

 

Appartementen voor bewoners Huize Loôn
In de nieuwbouw krijgt iedere bewoner, die zorg krijgt van Pantein, een ruim eigen appartement.

De appartementen van mensen met dementie liggen geclusterd binnen een woongroep. Dat geldt ook voor appartementen voor mensen met een zware lichamelijke zorgvraag. In totaal zijn er vier woongroepen in het gebouw, iedere woongroep bestaat uit zes bewoners.
De bewoners van een woongroep kunnen elkaar ontmoeten in de huiskamer of op het buitenterras van de woongroep.

 

Appartementen voor particuliere verhuur
De appartementen voor particulieren zijn verschillend van omvang (tussen 60 en 170m2) en liggen op de eerste, tweede en derde verdieping. Ieder appartement is ruim opgezet en beschikt over een balkon of terras. Op de bovenste verdieping liggen twee riante penthouses. Bewoners kunnen parkeren in de ondergrondse parkeergarage. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt.

 

Als particuliere huurders na verloop van tijd een zorgvraag hebben, hoeven ze niet te verhuizen naar een zorgcentrum. Ze kunnen via Pantein zorg op maat in hun eigen woning krijgen in de vorm van Thuiszorg of het Volledig Pakket Thuis. Dit Volledig Pakket Thuis omvat alle geplande en ongeplande zorg zoals die ook in een zorgcentrum wordt geboden.

 

Inschrijving voor appartement

 • Belangstellenden met een indicatie vanuit Wet Langdurige Zorg, kunnen zich via Zorgcentra Pantein aanmelden, tel. 0900 - 8803.
 • Particuliere huurders kunnen zich inschrijven via www.hurenoverloon.nl

Locaties

 • Zorgcentrum Huize Loôn Overloon

  Engelseweg 2, 5825 BT Overloon


  0478 - 641 232

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Huize Loôn

Engelseweg 2
5825 BT Overloon
Tel.: 0478 - 641 232

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803

Folders