Vooraanzicht  gebouw Hof van Loon

Hof van Loon,
Overloon

Hof van Loon

Knus, betrokken en verbonden met Overloon

Hof van Loon ligt vlakbij de kerk en het gemeenschapshuis in het centrum van Overloon. De bewoners genieten van de levendige dorpskern waar vooral in de zomer veel dagjesmensen komen. De band met het dorp is sterk. 

 

 

Respect voor eigenheid 

In Pantein Hof van Loon zijn 3 woongroepen voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en 2 woongroepen voor mensen met dementie. Binnen deze woongroepen beschikt iedere bewoner over een eigen appartement. Daarnaast is er per woongroep een gezamenlijke huiskamer/keuken, waar men samen eet en activiteiten plaatsvinden. Iedere woongroep beschikt over een eigen terras of balkon dat uitkijkt op de sfeervolle tuin. In totaal wonen er 33 mensen in Hof van Loon. De appartementen zijn geschikt om door echtparen te worden bewoond.

Ligging

Hof van Loon ligt in het centrum van Overloon, winkels en restaurants zijn dus op loopafstand. Vlakbij het zorgcentrum is een museumpark om te wandelen en ten zuiden van het dorp ligt een bos- en stuifzandgebied. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vierlingsbeek op nog geen 5 km. Er is parkeergelegenheid rondom het zorgcentrum. 

Voor wie?

In zorgcentrum Hof van Loon wonen zowel mensen die lichamelijke zorg nodig hebben als mensen met dementie. De zorg, behandeling en begeleiding in zorgcentrum Hof van Loon is met name gericht op mensen met een indicatie vanaf zorgprofiel Verpleging en Verzorging 5 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Heeft u een zorgprofiel Verpleging en Verzorging 4, dan bekijken we graag samen met u met welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste tot uw recht komt.

Zorgaanbod

Praktische informatie

Hieronder vindt u een korte beschrijving van een aantal onderwerpen. In het onderdeel 'Informatie voor (nieuwe) klanten' kunt u uitgebreidere informatie over tal van onderwerpen vinden.

Appartement

U heeft altijd een eigen appartement en vormt samen met een aantal bewoners een woongroep. Deze woongroep heeft een huiselijke setting; bewoners helpen bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de maaltijden en andere dagelijks terugkerende huishoudelijke klusjes. 

U kunt uw appartement zelf inrichten. U mag in overleg een huisdier meebrengen, als u (of uw mantelzorger) er voor kan zorgen. De appartementen liggen op de begane grond, de eerste en tweede verdieping en zijn rolstoeltoegankelijk. 

Zorg

U kunt rekenen op zorg en ondersteuning van het zorgteam. Het behandelteam biedt u zorg en begeleiding om de beperking van uw ziekte acceptabel te maken. Het doel is dat u  zoveel mogelijk kwaliteit van leven ervaart.

Maaltijden

Er is een dagmenu. Als u een bepaald gerecht liever niet eet, is er een alternatief beschikbaar. En natuurlijk houden we rekening met uw dieet.
Bewoners van een woongroep eten meestal samen.

Faciliteiten

  • Kapper
  • Pedicure
  • Geestelijke verzorging

Activiteiten 

Op basis van de wensen van bewoners vinden er binnen de woongroep activiteiten plaats.

 

Locaties

  • Zorgcentrum Hof van Loon Overloon

    Hof van Loon 1A, 5825 DZ Overloon


    0485 - 84 47 00

Meer info of aanmelden

Denkt u na over een verblijf in een zorgcentrum? Bespreek het met uw huisarts.

Voor aanmelding of als u vragen over wonen in een zorgcentrum heeft, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via tel. 0900-8803 of stuur een mail naar info.thuiszorg@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, woonplaats, emailadres en telefoonnummer

Hof van Loon

Hof van Loon 1A
5825 DZ Overloon
Tel.: 0485 - 84 47 00

Voor (zorg)vragen: tel. 0900 - 8803