Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is bedoeld om klachten en problemen bij het bewegen op te lossen of te verminderen. Naarmate we ouder worden, wordt de kans op klachten tijdens bewegen groter en worden de problemen ook complexer. Fysiotherapie helpt u dan om zo optimaal mogelijk in beweging te blijven. 

Gespecialiseerde fysiotherapie

Heeft u meerdere chronische ziektes of een progressieve ziekte in een gevorderd stadium, dan bent u bij een fysiotherapeut van Pantein aan het juiste adres. De fysiotherapeuten behandelen zowel mensen die zelfstandig wonen als mensen die in een zorgcentrum verblijven.

De behandeling is erop gericht de beperkingen van uw ziekte acceptabel te maken, zodat u weer zoveel mogelijk kwaliteit van leven ervaart. Uw mantelzorger wordt nauw bij dit proces betrokken.


De fysiotherapeuten van Pantein richten zich specifiek op volwassenen en ouderen. Uw hulpvraag wordt breed bekeken. Als tijdens de behandeling blijkt dat u ook op een ander gebied een vraag heeft of hinder ondervindt, dan kan de fysiotherapeut u eenvoudig doorverwijzen naar een collega-behandelaar, bijvoorbeeld een ergotherapeut. Zij werken nauw met elkaar samen.

Enkele fysiotherapeuten van Pantein zijn lid van het ParkinsonNet. Zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson, wisselen hier kennis uit. Ook krijgen zij regelmatig bijscholing, zodat iedereen met Parkinson de allerbeste zorg krijgt. 

Fysiotherapie bij Pantein

Als u bij een fysiotherapeut van Pantein in behandeling komt, zal hij eerst uw klachten zorgvuldig in kaart brengen. Hij onderzoekt wat het probleem zou kunnen zijn. Hierdoor wordt ook duidelijk of een collega-behandelaar (bijvoorbeeld een ergotherapeut of logopedist) bij de behandeling moet worden betrokken. Samen zorgen zij ervoor dat u zo goed mogelijk geholpen wordt.

Waar kan de fysiotherapeut u bij helpen?

• Optimaliseren van uw bewegingsvrijheid. 
• Oplossen/verminderen van uw pijnklachten.
• Opbouwen van kracht en mobiliteit.
• Op een goede manier opstaan, lopen en gaan zitten of (ver)liggen.

Advies over hulpmiddelen

De fysiotherapeut adviseert u over het gebruik van loophulpmiddelen, zoals een rollator of wandelstok en leert u ermee om te gaan. Hij geeft ook advies over hulpmiddelen waarmee u zich kunt (laten) verplaatsen, stoelen, bedden, aangepast schoeisel, protheses en ortheses. Als het nodig is, betrekt hij andere zorgverleners en mantelzorgers bij uw behandeling.

Locaties

De fysiotherapeuten van Pantein zijn werkzaam in de volgende regio's:

  • Boxmeer
  • Cuijk
  • Gennep
  • Mill - Wanroij - Sint Anthonis

De fysiotherapeut komt indien nodig naar u toe. U heeft daar wel een indicatie voor nodig.


Daarnaast kunt u fysiotherapie krijgen op de volgende behandellocaties bij u in de buurt:

Wat kost fysiotherapie?

De vergoeding van fysiotherapie valt onder de zorgverzekeringswet. Een deel van de kosten krijgt u vergoed vanuit de aanvullende verzekering en bij chronische aandoeningen een gedeelte vanuit de basisverzekering. Hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per zorgverzekeraar. Wij raden u daarom aan om voorafgaand aan uw behandeling bij uw zorgverzekeraar te informeren voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Uw fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Als u een chronische aandoening heeft, zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Heeft u een aanvullende verzekering, dan worden de kosten vanuit die verzekering vergoed.

Vanaf de 21e behandeling worden de kosten vanuit uw basisverzekering vergoed, hiervoor geldt het verplichte eigen risico.

Fysiotherapie aanvragen of een vraag stellen

Voor fysiotherapie heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.

 

Hieronder kunt u zien via welk telefoonnummer u contact kunt opnemen met de fysiotherapeut die in uw regio werkzaam is:

  • Regio Boxmeer: tel. 0485 - 846600
  • Regio Cuijk: tel. 0485 - 844400
  • Regio Gennep: tel. 0485 - 844100
  • Regio Mill - Wanroij - Sint Anthonis: tel. 0485 - 844200

 

Of stuur een mail naar fysiotherapie.zorgcentra@pantein.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk het onderwerp, uw naam, emailadres en telefoonnummer. 

Ook interessant voor u

Folders