Personenalarmering

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is bedoeld voor mensen die thuis wonen, maar zich niet helemaal veilig voelen. Bent u bang om te vallen en dan niet meer overeind te kunnen komen? Dan kan personenalarmering een uitkomst zijn. U krijgt een zendertje dat u aan een snoer om uw hals draagt. Als u plotseling hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar op de knop op het zendertje te drukken en er komt meteen hulp op gang. Dit geldt dag en nacht. Deze vorm van alarmering biedt u veiligheid, waardoor u langer thuis kunt blijven wonen.

Samenwerking met welzijnsorganisaties

Bij personenalarmering werkt Pantein altijd samen met een welzijnsorganisatie bij u in de buurt. De welzijnsorganisatie zorgt voor het technisch gedeelte van de alarmering, zoals het aansluiten en instellen van de alarmapparatuur. U heeft hiervoor geen bijzondere aanpassing in uw woning nodig, een telefoonaansluiting is voldoende.

Hoe werkt personenalarmering?

Als u kiest voor personenalarmering, geeft u drie namen uit uw omgeving (familie, vrienden of bekenden) op. U regelt zelf dat deze personen toegang tot uw woning hebben. Als u op de alarmknop drukt, komt er een signaal in de centrale meldkamer binnen. De medewerker die uw signaal ontvangt, neemt contact op met één van de opgegeven contactpersonen.

Professionele opvolging 

U kunt ook afspreken dat er een verpleegkundige van Pantein bij u langs komt in plaats van iemand uit uw omgeving. Daarvoor sluit u bij Pantein een abonnement af voor de hulp en zorg die u na uw alarmmelding krijgt.

Locaties

Personenalarmering is in alle gemeenten beschikbaar. Hier kunt u zien welke organisatie in uw gemeente voor de uitvoering zorgt.

Werkgebied Pantein

Wat kost personenalarmering?

U betaalt eenmalig aansluitkosten en sluit verder een abonnement af voor de huur van de apparatuur bij een welzijnsorganisatie.

 

In de gemeenten Boxmeer en Cuijk wordt de personenalarmering uitgevoerd door zorgcentrum Symfonie (Boxmeer) en Castella (Cuijk). De actuele prijzen kunt bij ons opvragen, bel 0900-8803.

Wat kost professionele alarmopvolging?

U kunt bij Pantein een abonnement afsluiten voor de hulp die u na uw alarmmelding krijgt. Dit abonnement kost € 12,60 per maand en gaat uit van twee oproepen per jaar. Bij meerdere oproepen worden de kosten bij u in rekening gebracht.

Soms vergoedt uw ziektekostenverzekering (een deel van) de kosten. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

Hoe vraagt u personenalarmering en professionele opvolging aan?

U kunt personenalarmering aanvragen bij de welzijnsorganisatie in uw gemeente.


Wilt u dat een medewerker van Pantein bij u komt (professionele opvolging) na een hulpvraag, dan kunt u dat bij ons regelen. U kunt ons bellen, tel. 0900-8803 of het contactformulier invullen.

Ook interessant voor u

Folders